F1 Hellenic Fan Club - Racing - F1 Travel - Enjoy - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

F1 - "Alfa Romeo Sauber F1 Team" - Επίσημο

Είναι επίσημο, η Alfa Romeo επιστρέφει στην Formula 1 από τη σεζόν 2018 σε συνεργασία με την Sauber που μετονομάζεται σε "Alfa Romeo Sauber F1 Team", και κατ' επέκταση με την Ferrari.

f1 hellenic fan club -  "Alfa Romeo Sauber F1 Team" - Επίσημο

Η νέα ομάδα θα είναι «ντυμένη» στα χρώματα της Ιταλικής εταιρίας και η συμφωνία περιλαμβάνει στρατηγική, εμπορική και τεχνολογική συνεργασία καθώς και ανταλλαγή μηχανικής και τεχνογνωσίας, όπως δήλωσε η Sauber.

Η Alfa Romeo επιστρέφει στα «σαλόνια» μετά από 33 χρόνια απουσίας. Η επιστροφή της ήταν βασικό μέρος των διαπραγματεύσεων για μια ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ της Ferrari και της Sauber.

Ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, είχε καταστήσει σαφές τους τελευταίους μήνες ότι ήταν πρόθυμος να φέρει το όνομα Alfa πίσω στην F1 για πρώτη φορά από το 1985.

"Αυτή η συμφωνία με την ομάδα της Sauber F1 αποτελεί σημαντικό βήμα στην αναμόρφωση της Alfa Romeo, η οποία θα επιστρέψει στη Formula 1 μετά από απουσία πάνω από 30 χρόνια", δήλωσε ο Marchionne.

"Μια ιστορική μάρκα που βοήθησε να γραφτεί η ιστορία αυτού του αθλήματος, η Alfa Romeo θα αγωνίζεται μαζί άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που συμμετέχουν στη Formula 1. Η εταιρία θα επωφεληθεί από την ανταλλαγή τεχνολογίας και στρατηγικής τεχνογνωσίας με έναν συνεργάτη της αδιαμφισβήτητης εμπειρίας της ομάδας της Sauber F1".

Ο πρόεδρος της Sauber Pascal Picci είπε ότι, η Alfa είναι ιδανικός συνεργάτης της ομάδας του.

"Η Alfa Romeo έχει μακρά ιστορία επιτυχίας σε αγώνες Grand Prix και είμαστε πολύ περήφανοι που αυτή η διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία επέλεξε να συνεργαστεί μαζί μας για την επιστροφή της στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού", δήλωσε.

"Η στενή συνεργασία με ένα κατασκευαστή αυτοκινήτων αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τον όμιλο Sauber να αναπτύξει περαιτέρω τα τεχνολογικά και μηχανολογικά του σχέδια".

"Είμαστε σίγουροι ότι από κοινού μπορούμε να κάνουμε σπουδαία βήματα στην ομάδα Alfa Romeo Sauber F1 και να προσβλέπουμε σε μια μακρά και επιτυχημένη συνεργασία".

Η Alfa Romeo συμμετείχε στην F1 από το 1950 έως το 1985 (και πριν τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο),  κατακτώντας δύο πρωταθλήματα, τα δύο πρώτα του θεσμού, το 1950 και το 1951 με τον Νino Farina και τον Juan Manuel Fangio αντίστοιχα. Κατόπιν η καλύτερη θέση που κατάφερε να πάρει ήταν η 6η στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών το 1983.







Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος | 29-11-2017 | F1 Hellenic Fan Club




Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More